Остава висящ проблемът за миенето на улиците на Стария град с маркуч

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:41 / 28.04.2011
1963
"Час и половина продължи днешното обществено обсъждане за Стария град", каза зам.-кметът Георги Титюков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Срещата, състояла се в заседателната зала на община Пловдив може да се раздели условно на две части. В първата част, живеещите и работещите в Старинен Пловдив са задавали своите въпроси, по отношение на чистотата и озеленяването на резервата. Шефът на ОП "Чистота", Радослав Кошински, както и колегата му от ОП "Паркове и градини" Иван Георгиев, са поели ангажимент лично пред гражданите, да изпълнят техните искания. 

Освен това, Георгиев е обещал, че до есенната залесителна кампания, навсякъде, където са останали дънери по тротоарите, ще бъдат премахнати. Предстои да се засадят и нови дървета, там където е възможно. 

На общественото обсъждане се е коментирало и миенето с маркуч на улиците в на Стария град.

"Калдъръмените улици са трудни за миене, тъй като високата сила на струята вода от маркучите ще изрони пясъка, който се явява фугиращ елемент в настилката на Стария град", поясни Титюков. 

Проблемът с миенето в резервата, засега остава висящ, тъй като самият Кошински е заявил, че няма как да пусне служители с маркучи там. Причината е, че пясъка ще се събере в края на улиците. 

Във втората част на общественото обсъждане е станало въпрос за организацията и безопасността на движението в Стария град. Обсъждали са се най-различни предложения, но в крайна сметка, присъстващите са се обединили около това да се изготви карта, в която ще бъдат улиците, по които могат да се движат МПС-тата на живущите и тези, които имат бизнес там. 

Отделно, на въпросната карта, ще бъде показано, къде няма да има право да се паркира, както и къде то ще бъде разрешено. 

Гражданите са поискали след тунела в посока север, където е било старото кметство на "Централен", да се разреши паркирането на живущите в резервата. 

Поставен е и въпросът да се помисли за вариант за отваряне на още една улица за влизане в резервата: или ул. "4-ти януари" или ул, "Перник", илизаща между спирката и входа на тунела от северната му страна. 

По въпроса за бариерите Титюков, беше ясен:

"Ако ще има бариери, техният брой ще е три. Едната ще бъде разположена откъм Източната порта на ул. "Цанко Лавренов", втората откъм Понеделник Пазара (ул. "Славейков") и третата, действаща и в момента - на ул. "Съборна" (откъм стълбището на църквата "Св. Богородица"). 

И на днешното обществено обсъждане не е станало ясно, дали да има служители на бариерите или тяхната дейност да е изцяло автоматизирана. Зам-кметът е категоричен, че предложенията днес, свързани с организацията и безопасността на движението в Стария град, ще бъдат разгледани на Експертен съвет по безопасност на движението. 

Следващата заседание на въпросния съвет ще бъде на 04.05. 2011 г,, за 11.05 от 10:30 часа в заседателната зала на общината е предвидено ново обществено обсъждане.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Правят карта с места за паркиране

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).