Още един шоков фризер за Кръвния център в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:10 / 05.01.2021
2714
Днес бе дарен и шоковият фризер за съхранение на кръвна плазма, сумата за който беше събрана по инициатива на г-жа Нели Иванова, Лайънс Клуб Филипополис,  подкрепена от СНЦ "Бизнесът за Пловдив", обществото на град Пловдив и Община Пловдив.

Предаването на шоковият фризер бе направено от г-жа Нели Иванова, г-жа Анета Попова - представител на Лайънс Клуб Филипополис и г-н Александър Стайков - изпълнителен директор на СНЦ "Бизнесът за Пловдив".

Д-р Соня Джевизова прие с благодарност дарението и използва възможността да разкаже за дейността на Кръвния център от ноември, когато бе дарен първият апарат за извличане на кръвна плазма от СНЦ "Бизнесът за Пловдив", до днес. Тя сподели, че целият екип са изключително признателни на Сдружението и всички, които се включиха в дарителските инициативи за обособяването на Кръвния център, тъй като липсата на двата апарата и фризера би довела до задълбочаване на здравния проблем в областта. От 18 - ти ноември към днешна дата, Кръвният център напълно покрива нуждите на Пловдив, като успява да снабди дори Хасково, Смолян, Кърджали и Пазарджик. Към момента, с оглед наличната апаратура, успяват да преминат през тази манипулация над 8 дарителя на кръвна плазма, на ден. 

Припомняме, че за максимално кратко време, в рамките на 2 месеца, с общи усилия, Пловдив бе снабден с  животоспасяващата апаратура, благодарение на съвместното разбиране за изключителната необходимост от високотехнологичните съоръжения и водени от висшето убеждение за съхранение на човешкия живот!

Весела и здрава Нова 2021 година!

Виж коментарите (0)

Още по темата (17042):
17.09.2024 Доц. Ангел Кунчев алармира
11.09.2024 РЗИ Пловдив: Започва имунизация срещу COVID-19
11.09.2024 Безплатни ваксини срещу новия вариант на COVID-19
08.09.2024 Доц. Кунчев: От края на септември до средата на октомври е най-подходящият период за ваксинация срещу грип
17.08.2024 Проф. Кантарджиев: Не е нужно да се всява страх
14.08.2024 Новият щам на COVID повали трима българи
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).