Още 5 г. преградните пана на "Отец Паисий" 8 ще тормозят гражданите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
08:00 / 15.02.2011
4601
Разследването на Plovdiv24.bg по сигнал на наш читател, че
вече повече от две години в самия център на град Пловдив на ул."Отец Паисий" №8, в близост до градинката на Джумаята, са преградени десетки квадратни метра не само от тротоара, но и от уличното платно, продължава.

Припомняме, че на мястото няма указателна табела или надпис, показващи защо са направени тези заграждения и какво точно се извършва зад тях. Предполагаемите строително-монтажни дейности отдавна са замразени, предпазните мрежи са разкъсани, устойчивостта на скелето е съмнителна.

След близо двуседмично изчакване, вече можем да ви запознаем с официалната информация от кметството на "Централен" по случва със сградата, находяща се на ул."Отец Паисий"№8.

От разговорът на нашият репортер със зам.-кмета на района Димитър Цветков се оказа, че фирмата инвеститор има разрешение за строеж от 10.08.2005 г. Срокът на такъв тип разрешения е 5 годишен. През 2009 г. обаче единият от двамата собственици на фирмата изпълнител е подал жалба в съда. Провелото се дело е приключило на 12.07.2010 г., а решението на Пловдивският окръжен съд е влязло в сила от 05.10.2010 г. То е в полза на другия собственик "Миро Трейд" ЕООД, който продължава строителството на сградата.

Цветков поясни, че има протокол от съвместна комисия от Община Пловдив и район "Централен", която е установила, че сградата се нуждае от ремонт и укрепване, тъй като е строена през 30-те години на предходния век. На това основание на 07.02. 2011г. има нова молба, която е именно от "Миро трейд" ЕООД, в която са представени конструктивни проекти за реконструкция и укрепване на съществуващата сграда.

Зам.-кметът на "Централен" каза, че се очаква фирмата инвеститор "Миро трейд"ЕООД, да получи разрешение за строеж, което според законът по ЗУТ е със срок от 5 години.
По отношение на загражденията на сградата се оказа, че са поставени съгласно план за "Безопасност и здраве", който план е съгласуван с КАТ.

Така че, от тук нататък гражданите, живеещи или работещи в района на ул."Отец Паисий"№8 (до градинката на Джумаята), трябва да се въоръжат с търпение за още около 5 години. Такъв е срокът, позволен от Закона по ЗУТ за приключване на строителните дейности по сградата, а премахването на оградните пана, пречещи на движението по улицата и тротоара ще стане след това.


Виж коментарите (10)

Още по темата (2):
06.05.2012 Преградните пана на ул. "Отец Паисий" 8 продължават да тормозят пловдивчани
09.02.2011 Вече 2 години преградни пана пречат на движението по ул."Отец Паисий"
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).