Осакатяват дървета в Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:13 / 29.07.2017
4098
Зрителка на Пловдивската обществена телевизия сигнализира, че има дървета в града, които са в трагично състояние. Според жената те направо са осакатени. Едни от тях се изрязват безхаберно, а на други корените им се бетонират при ремонт на улици. 

Първото оплакване на недоволната зрителка, която поиска да остане анонимна, е за част дърветата на бул "Васил Арилов". Според нея те са изрязани безобразно. Хората от близките кооперации обаче казаха, че многократно се подавали сигнали към общинското предприятие "Градини и паркове" с искане на отстраняване на излишните и опасни клони. Припомняме, че подрязването става задължително след оглед от комисия на съответния район, в случая "Централен".

Второто оплакване на нашата зрителка е обезобразени дървета на уличката до Турското консулство. При проверката на стигаме до тротоара на улица "Драган Манчов" номер 9. Оказва се, че това не е първият подобен сигнал заради ремонта, който е направен преди 7 години от собствениците на къщата.  

"Тротоарът беше в ужасно състояние е след като никой не предприемаше действия, ние го направихме. Не сме осакатили дърветата, но въпреки това през годините сме имали много проверки. Последно идваха от Пловдивския общински инспектора и констатираха, че нарушения няма", обясни Таня Чонова, която е една от живущите в къщата.

Третото оплакване на зрителката е за циментирани дървета след ремонта в района на Данъчното на улица "Радецки". Наистина подобно има, но не е направено сега, е преди години и дървото вече е започнало да пропуква цимента. Въпреки това ние ще алармираме съответните институции. По ремонтираната улица "Любен Каравелов" ограждането на корените на дърветата е напълно изрядно.

Източник: ПОТВ

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).