Оправят фасона на Централния площад, но догодина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
07:50 / 07.04.2010
5893
Обновлението на Централния площад и ул. "Райко Даскалов" се подреди в класацията на кметските приоритети.

"Догодина се заемаме и с техния ремонт. Ще предвидим необходимите средства в бюджета", увери Славчо Атанасов нетърпеливите читатели на Plovdiv24.bg, които час по-скоро искат достойно лице и за своя площад, освен за вътрешнокварталните улици, за които ще идат 30 милиона лева от новия заем.

По-паметливите помнят как още през лятото на 2007 г. бившият кмет Иван Чомаков обяви, че 2,3 млн. лв. са вече заложени в тогавашния бюджет за реконструкция на "Централен", от 50-милионния заем пак от онова време пък щяха да се заделят пари за довършването на реконструкцията на пловдивското "стъргало" от Джумаята през цялата ул. "Райко Даскалов". Засега реализацията си остава между отсечката от Централна поща до Джумаята с прилежащите територии.

Твърде оспорвана и критикувана в началото, пловдивчани вече свикнаха с новата настилка по Главната - нищо, че блокчетата и паветата са цветни и турски. Най-недолюбени се оказаха идеите на арх. Димитър Драгнев за наземното осветление, което набързо бе демонтирано. Въпреки категоричността на общественото мнение след направеното допитване, все още си е на мястото "осмото чудо" на Главната, наречено от автора му "Флейтата на Орфей", а от многобройните читатели на Plovdiv24.bg - "Рендето".

"Кога ще станат и Централният площад, и "Райко Даскалов". Скоро се прибирам в Пловдив завинаги, дали ще са сбъднати дадените някога обещания?" - попита за пореден път настойчив задокеански читател на Plovdiv24.bg.

"Позакърпихме напоследък малко дупките по площада, но не е това, което ми се иска. Степенувам проблемите според тяхната сложност и важност. В момента малките ни улици са в по-тежко състояние. Площадът също е проблемен, но може да почака още година", смята Славчо Атанасов.

Виж коментарите (19)

Още по темата (40):
21.03.2023 Помните ли "Рендето" на Главната? Умуват къде да го сложат отново
23.09.2013 Възстановяват увредени от вандали елементи от наземното осветление по
Главната
03.07.2013 Монтират наземно осветление по Главната, правят я още по-красива
25.11.2011 Тотев: Премахването на "Рендето" не струва нищо на пловдивчани
24.11.2011 Вдигнаха "Рендето" от Главната
24.11.2011 Започва демонтирането на "Рендето"
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).