Описаха подробно как е бил убит Лалко Журков, опипвал момиче

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:50 / 26.04.2022
39119
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Кирил Стоянов, на 45 г., и Цанко Петрунов, на 44 г. Те са предадени на съд за това, че на 07.07.2021 г. в Пловдив, в съучастие като извършители, умишлено умъртвили Лалко Журков, на 55 г. – престъпление по чл.115, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Цанко Петрунов е извършил деянието при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления - квалификация на престъплението по чл. 116 ал. 1 т. 12 от Наказателния кодекс.  

Двамата обвиняеми се познавали и редовно употребявали алкохол в района на градинката на Джумая джамия в Пловдив. Там често пребивавал и пострадалият Лалко Журков. Той също употребявал алкохол и покрай познанството си с Кирил Стоянов се бил пренесъл да живее в жилището му на ул. "Цанко Лавренов“. Лалко Журков имал регистрация за "уличен артист“, за което притежавал и карта. Той бил женен, но със съпругата му не живеели заедно. Водел скитнически начин на живот.

На 6.07.2021 г., към 15 ч.00, Лалко Журков се намирал в района на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малолетно момиче. Лалко Журков се приближил към тях. Хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Цанко Петрунов. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. 

Цанко Петрунов съобщил за видяното и на Кирил Стоянов, който също се ядосал от поведението на Лалко. Двамата решили да го накажат, като му нанесат побой.

На 07.07.2021 г., към 22,30 ч., Цанко и Кирил Стоянов отново се намирали в района на градинката на Джумая джамия и употребявали алкохол. По същото време и място там бил и Лалко Журков. Той също употребявал алкохол. Лалко Журков се приближил към Кирил Стоянов и Цанко Петрунов. След като го видели, двамата предприели действия да го накажат заради поведението му към малолетното момиче и започнали да го ударят с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата обвиняеми нанесли на пострадалия повече от 20 удара в областта на главата.

В един момент Лалко Журков паднал на земята и не успял да стане. Кирил Стоянов и Цанко Петрунов видели, че е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да употребяват алкохол. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип установил, че Лалко Журков е починал от нараняванията при побоя.

Спрямо Кирил Стоянов и Цанко Петрунов е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ и в момента те се намират в затвора. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Виж коментарите (3)

Още по темата (15):
08.12.2022 Общо 32 години затвор за убийството до джумаята в Пловдив
19.10.2022 Отново отложиха делото за жестокото убийство на Джумаята
20.07.2022 13-годишна: Убитият наркоман ме опипа, а мъжът с голата глава започна да го души
27.06.2022 Почернената в Пловдив вдовица: Тези боклуци нямат право да излизат от
затвора!
13.06.2022 Вдовица към рецидивисти, убили мъжа й: Боклуци! Доживотен затвор за
вас!
11.07.2021 Съдът остави в ареста двамата мъже, които пребиха клошар в центъра на
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).