"Оpera Diva" разказва съдбата на знакови оперни героини чрез музика и танц

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 21.03.2023
964
"Опера Diva" e спектакъл, в който оперни и балетни солисти си партнират, за да представят съдбата на знакови оперни героини – Норма, Травиата, Мадам Бътерфлай и Тоска, като символ на женска отдаденост през погледа на хореографа Мариана Крънчева. Премиерата на 25 март задава въпроса: Къде свършва Дивата, поставена на пиедестал и къде започва жената - обикновена, незабелязвана, но и извор на вдъхновение?

Чрез танц и най-красивата музика от оперните шедьоври в изпълнение на Таня Иванова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова, Вера Гиргинова, Виктор Кръстанов и Георги Султанов с Оркестъра и Хора на Опера Пловдив се проследява драматургичната есенция на либретата, водещи героините към смъртта като избавление.

В хореографския разказ участват балетните солисти Александра Савова, Аполин Лажоа, Федерика Сколла, Фуми Пенчев, Амедео Джунта, Антонио Ескобар, Алфред Яго, Диан Райчев, Артем Шошин и Сам Даруел. Диригент спектакъла с най-красивите арии на композиторите Белини, Пучини и Верди e Лучано Ди Мартино.

Билети за “Опера Diva" се продават в мрежата на ивентим и онлайн на eventim.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).