ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасни висящи във въздуха кабели замалко да предизвикат човешка трагедия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:35 / 20.06.2012Коментари (3)4882
© Plovdiv24.bg
За опасни висящи във въздуха кабели, които продължават да тормозят пловдивчани, сигнализират на редакционната поща на Plovdiv24.bg живеещи на улица "Георги Кондолов" в "Южен". За проблема писахме в началото на годината, когато живеещи там се жалваха пред репортер на сайта ни от висящите и оплетени в клоните на три дървета кабели. Тогава шефът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев заяви, че след като е изпратил експерти на мястото, те са установили, че няма опасност от скъсването на кабелите. 

"Въпросните три дървета са били подкастрени миналата година и тъй като това се прави регулярно, тази година няма да бъдат подрязани", каза още той.
 
Сега, близо 5 месеца по-късно, проблемът продължава и въпреки обясненията на "компетентните органи", кабелите не само продължават да са пак в короните на дърветата, ами и за малко скъсването им не е станало причина за човешка трагедия.

"На 12 юни в 19:30 часа вечерта, кабел под напрежение, опънат между дърветата на ул. "Георги Кондолов" с номера 7,9 и 9 "а" в район "Южен" се скъса и падна върху паркираните коли отдолу. Въпрос на късмет е, че в този момент нямаше никой по тротоара и не стана нещо по-страшно", е част от писмото на потърпевшите граждани, сигнализиращи ни отново за проблема. Следва обаждане от тяхна страна и намесата на техници от ЕВН, които се опитват да се справят с жиците, оплетени в короните на дърветата.

"Оказа се обаче, че служителите на електроразпределителното дружество нямат право да изрязват клоните, ние, гражданите - също. Дали и след
© Plovdiv24.bg
този случай "експертите" на шефа на ОП"Паркове и градини" Стоян Алексиев все още мислят, че няма проблем за скъсването на кабелите и дали е нормално техниците на ЕВН да се "ровят" в короните на дърветата за да стигнат до захранващите кабели Да не говорим, че почти след всяка буря или обилен снеговалеж нямаме ток по 2-3 дни. А ако беше пострадал някой...?", завършва писмото на потърпевшите.

Отново се свързахме с директора на общинското предприятие. 

"Ще изпратя служители на мястото. Ще реагираме адекватно", беше лаконичния отговор на Алексиев.

Екипът на Plovdiv24.bg се надява реакцията на шефа на ОП "Градини и паркове" действително да е адекватна, за да се предотврати евентуална трагедия, предизвикана от последващо скъсване на кабелите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Както винаги кичука е в забвение от подкметовете...всичко е под всякаква критика - мръсотия, тъмно и с двуметрови кратери на всяка улица и уличка( оправиха парка брезите, ама си стои като на свинче-звънче), да не говорим за новата-стара проблематика с бездомните огромни шайки кучета, някои са по метръ високи и настървено господстват по даме груев например цяла нощ, лаят и ръмжат по колите...това беше забравено в последните 10 години, НО.... кметицата да се взима в ръце, да не я изнасяме от кметството скоро,,,да ви се незнае и симулантите сдухани!!! И престанете да издавате разрешителни за абсурдни стриежи на кооперации на възможно най-идиотскте за целта места - без никаква далновидност за огромния брой потенциални паркирали автомобили, т.е КЪДЕ?, нито се правят паркоместа, нито се задължават собствениците да не отварят магазини по кооперациите а си пляскат колите на улиците и булевардите и става мазало, и всички псуваме и страдаме, а ушевите се правят , че проблема е на Луната...
+6
 
 
По времето на Кошински поне такива работи не се случваха. Заместникът му май не си гледа много много при сърце работата.
+3
 
 
А кога ще се вземат мерки за премахване на всички кабели по стълбове, дървета, фасади и т.н.? Първо, че е грозно, второ, че от многото кабели стълбовете се накланят и са потенциално опасни. Да не говорим, че своеволията на операторите стигат дотам, че коват по дърветата и пречупват клони, които им пречат, което мисля, че е наказуемо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: