Опасен тип напада жени в гръб в Пловдив! Каква ще е десетата му присъда?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
10:20 / 04.12.2017
21900
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Иван Р., на 39 г., за това, че при условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление е отнел чужди движими вещи от владението на пет лица с намерението противозаконно да ги присвои, като за това е употребил сила - престъпление по чл.199 ал. 1 т.4 във връзка с чл.198 ал.1 пр.1 във връзка с чл.29 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Иван е бил осъждан девет пъти, като последното наказание "лишаване от свобода" е изтърпял на 9 декември 2016 г., когато е бил освободен от затвора. На 12 август 2017 г. в Пловдив Иван управлявал велосипед по бул. "Цар Борис III Обединител". В този момент покрай него преминала пострадалата А.С., на 79 г., която носела златен синджир. Той издърпал бижуто с ръка и избягал, като действията му били записани от близка охранителна камера.

На 16 август в Пловдив обвиняемият се движел по ул. "Кукуш", като пред него вървяла 65-годишна жена. Тя носела два златни синджира от 14-каратово злато. Обвиняемият издърпал украшенията и избягал.

На 17 август отново в Пловдив Иван се движел по ул. "Алеко Константинов", като пред него вървели две жени. Той издърпал златния синджир, с тегло 12 грама, на едната от тях, на възраст 63 г., като част от бижуто се скъсало. Действията на обвиняемия били записани от охранителни камери.

На 19 август в Пловдив обвиняемият бил с велосипед в района на Бунарджика. Към 14,30 часа оттам минавала 67-годишната Н.Н., която носела тежки чанти в ръцете си и се спирала да си почива на пейките. Обвиняемият правел кръгчета с велосипеда, а когато жената се насочила в посока ул. "Гладстон", той я застигнал в гръб и с ръка издърпал златния й синджир.

На 23 август Иван минавал през подлез на бул. "Цар Борис III Обединител", като се разминал с 56-годишната Н.Д. Той издърпал със сила златния й синджир, с тегло около 18 грама, и побягнал. След като отнемал златните накити, обвиняемият Иван ги продавал, като общата стойност на отнетите вещи е 2 957 лева. По делото са разпитани свидетели, приложени веществени доказателства, изготвени експертизи и други. Обвиняемият Иван Р. е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).