Омбудсманът на републиката се намесва за 30-милионния заем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 29.09.2010
1856
Славчо Атанасов изпраща официално писмо до омбудсмана, с което търси съдействието му за 30-милионния заем за реконструкция на 300 вътрешноквартални улици. От Гиньо Ганев се очаква да посредничи между общината и Симеон Дянков, който със свое писмо до Европейската банка за възстановяване и развитие спря отпускането на кредита, после полуобеща смекчаване на позицията си, но всичко си остана дотам.

"Срещата ни продължи само 5 минути, едва успях да попитам за  парите от боклука... Министърът бързаше, не остана време да му задам въпроса за заема", разказа главният секретар на общината Борислав Инчев за краткото си виждане с вицепремиера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Като пловдивски обществен посредник, съм получила многобройни сигнали за лошото състояние на малките улици, поради което този заем е в интерес на гражданите. В конституцията е записано, че общините се самоуправляват, а това дава юридическа тежест на нашето искане", зае страната на градската управа пловдивският омбудсман Юлия Юрдекова.

Към писмото до Ганев ще бъде приложена цялата документация, свързана със заема. Дори междувременно постът да бъде поет от Константин Пенчев или друг кандидат за длъжността, и до него ще бъде изпратено писмо, увери Инчев. Междувременно стана ясно, че кметът не се е срещнал, както беше обявено, с новия директор на ЕБВР за България, тъй като в уговореното време последният се оказал служебно зает.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).