Окончателно! 20 години затвор за Миленко, който уби по особено мъчителен начин жена си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:48 / 03.02.2023
3645
Решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдена присъда на Пловдивския окръжен съд за налагане на наказание от 20 години лишаване от свобода на Миленко Рангелов  за убийство, е оставено в сила от Върховния касационен съд.

Рангелов е признат виновен в това, че на 20.10.2020г. в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил жена си Сийка Ангелова, като деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин чрез нанасяне на побой с ръце и крака в продължение на цял ден, като подсъдимият периодично употребявал алкохол. Почивал си в съседната стая, след което отново започвал да й нанася удари, докато тя престанала да реагира. Той ще изтърпи и отложеното наказание от 11 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, постановено от Пловдивски районен съд за хулигански прояви.

Във Върховния касационен съд делото е образувано по жалба на подсъдимия. След като я разгледа по същество, съставът на ВКС намери, че жалбата е неоснователна. Не е подминато нито едно съществено и от значение за делото обстоятелство, не са останали неоценени или са останали недооценени факти. Няма допуснато нарушение на материалния закон, квалификацията на деянието е правилна.

Според върховните съдии наказанието е определено в достатъчна степен снизходително, при наличните още две и по-тежки алтернативи за налагане на наказание. Целите на наказанието не могат да бъдат постигнати с по-ниско по размер такова, нито в индивидуална перспектива, нито от гледна точка на обществените интереси. Изтъкнатите лично от подсъдимия съображения за необходимост от това да се грижи за децата си, са изцяло несподелени от ВКС, особено като се вземе предвид, че е лишил децата от грижите на майката.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
01.03.2022 20 години затвор след убийство в Пловдив
01.03.2022 Миленко, който уби жестоко жена си: Пих уиски, бира и водка! Не помня да съм я удрял!
06.01.2022 Отложиха важно дело заради болна адвокатка
14.12.2021 След като проснал жена си от бой, Миленко заспал блажено под алкохолно опиянение
05.11.2021 Разкриха детайли около убийството на 39-годишната жена в Пловдив
14.09.2021 Контактна на цяла къща болни от ковид дойде в съда в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).