Огромен интерес в "Тракия" към проекта за енергийно обновяване на домовете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:51 / 17.09.2013
2766
Десетки представители на етажната собственост в "Тракия" изпълниха районното кметство снощи, за да научат повече подробности за проекта "Енергийно обновяване на българските домове" по ОП "Регионално развитие", с помощта на който да обновят своите домове с безвъзмезден 75 процентов финансов ресурс, осигурен от оперативната програма.

Кметът на "Тракия" Костадин Димитров информира, че в управлявания от него район има над 800 етажни собствености, които са били лично уведомени за срещата, а участието на толкова много представители, въпреки че това е вече трета поред подобна среща, говори за значителен интерес на гражданите за възможността да обновят своите домове.
Представители на Министерство на регионалното развитние и благоустройството и проектният мениджър за Южен централен район проведоха информационна кампания относно проекта "Енергийно обновяване на българските домове".

На срещата бяха поставени вече много по-конкретни въпроси към експертите от министерството, което прави впечатление за значително по-голямата информираност на гражданите относно проекта и възможностите и процедурите, които предлага той. Обсъждаха се и наболели въпроси, които създават пречки за участие на етажни собствености, дадоха се съвети, обмени се опит.

"Съдействаме изключително много на колегите, които са ангажирани с проекта "Енергийно обновяване на българските домове", защото район "Тракия" има необходимостта да придобие друг облик, а този проект в момента е една реална възможност това да се случи.", заяви кметът Костадин Димитров.

До момента в район "Тракия" има 4 етажни собствености, които ще се обновят със средства от този проект.

Повече информация за проекта "Енергийно обновяване на българските домове" е публикавана на сайта на район "Тракия" http://www.trakia-plovdiv.com/.


Виж коментарите (0)

Още по темата (286):
11.04.2024 Огромни проблеми с безплатното саниране
07.03.2024 "Възраждане" иска ревизия и строга отчетност за санирането
29.02.2024 Удължиха срока за саниране на блоковете
26.01.2024 Собствениците на малък апартамент какво трябва да знаят за санирането
19.01.2024 Важно за жителите на "Западен" стартира кампания "Енергийни дни"  за
санирането
19.01.2024 Експерт обясни как се трупат точки за санирането
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).