Огромен интерес на репетицията за операта "Тоска"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:23 / 17.09.2010
2362
При огромен интерес премина снощи генералната репетиция на операта "Тоска" от Дж.Пучини, която бе обявена с вход свободен за всички почитатели на оперното изкуство, като знак на благодарност от състава на операта за подкрепата, която той получи във връзка с реформите в музикално сценичните изкуства започнали през лятото.

Концертна зала се оказа тясна да събере всички желаещи да присъстват на събитието. Прекрасното изпълнение на солистите Марияна Панова в ролята на Тоска, Паоло Бартолучи в ролята на Марио Каварадоси и Алфио Грассо в ролята на барон Скарпия развълнува пловдивската публика, която аплодира възторжено постановката на режисьора Рето Никлер.

Диригент бе Лучано ди Мартино, с участието на оркестъра и хора на Държавна опера Пловдив. От 23 септември до 18 октомври тази постановка на Тоска ще се играе по оперните сцени на Холандия и Белгия.

Следващата проява на Държавна опера Пловдив е галаконцерт на лауреатите на Международен конкурс за симфонично произведение в 7/8-на 1 октомври от 19 часа,в Концертна зала.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).