Официално бе открит Младежкият център на Гребната база

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
13:46 / 19.11.2015
13243
Днес официално бе открит Младежкият център на Гребната база, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На церемонията присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът Иван Тотев, заместник-кметът Георги Титюков, областният управител Здравко Димитров, председателят на ОбС Савина Петкова, посланикът на Норвегия Н. Пр. Гюру Катарина Викьор, Иван Модев от Министерството на образованието и науката, общински съветници и множество официални лица.

За официалните гости бе подготвена богата програма - деца от ОДК Пловдив изпълниха естрадни песни, модерни танци, а гайдари и певици поздравиха с народни ритми.

Министър Кралев закъсня за началото на церемонията, но идвайки поздрави местната управа за изградения център.

"Когато кметовете на ГЕРБ работят, е трудно да обиколиш всички обекти", обясни закъснението си министъра на младежта и спорта.

След церемонията гости и домакини разгледаха новия Младежки център.

Проектът за Младежкия център община Пловдив спечели през миналата година. Пловдив е една от 6-те общини с подобни проекти и първата, която реши да награди центъра с игрища за различни спортове -футбол, волейбол и баскетбол, площадки за тенис на маса и фитнеси на открито. Надграждането е на стойност 1.7 млн. лева.

"Това беше и първата стъпка на Общината в тази насока. Догодина подобен спортен комплекс ще бъде изграден около спортна зала Колодрума, а през следващите години поне 2 или 3 такива комплекса ще се открият на различни места в града", поясни преди време за читателите на сайта ни градоначалникът Иван Тотев.

Центърът се изгражда с безвъзмездно финансиране по програма "Европейското икономическо пространство", а стойността му е 2.2 млн. лева.

В него ще се организират младежки обмени, неформални обучения, ще има клубове по интереси, зала за предоставяне на свободен достъп до интернет и други. Целта е младежите от рискови групи да се научат на социални контакти и на неща, важни за бъдещето им.

Сградата е на три етажа, като на първия ще се помещават лекарски кабинет, библиотека, интернет зала, столова. На втория етаж има две семинарни зали, както и стаи за настаняване и само такива стаи има на третия етаж.

Около 13 души персонал ще е необходим за функционирането на центъра, част от които вече са назначени.

Краят на проекта е до април 2016 г., но очакванията са бъде продължен до края на 2016 г. След това трябва да започне да се издържа сам - именно поради тази причина ползването на игрищата след 17.00 часа ще бъде платено.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (10)

Още по темата (29):
04.03.2023 Тъжно! Охранители грубо изгониха деца от общинско игрище в Пловдив
26.08.2022 Катерушка в Пловдив вече не реже детски крачета
25.08.2022 Детска площадка в Пловдив e като място за мъчения, реже крачета
19.08.2022 Отремонтираха счупена пейка
20.07.2022 Новата детска площадка на Гребната - на свинче звънче
20.07.2022 Райчев и Титюков разгледаха новата детска площадка на Младежкия център в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).