Одобриха с консенсус строителната програма на "Тракия" за 2011 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:11 / 25.02.2011
2215
Консултативният орган при кмета на район "Тракия" измежду домоуправителите по квартали прие с консенсус Строителната програма на района, която се финансира с парите за наеми от металните и бетонови гаражи (близо 400 хиляди лева). До консенсус се стигна след като представителите на всеки квартал бяха провели предварителни дискусии с колегите си домоуправители и бяха формирали становища.

За успешно протичане на дискусиите, специалистите на кметството бяха изготвили разширена програма, включваща всички регистрирани предложения на гражданите за подобряване на жизнената среда и инфраструктурата.

Кметът на района инж. Гиньо Матев напомни на съветниците си утвърдените още от предишния Граждански съвет критерии, които да определят кои обекти са по-важни. Така за всеки квартал се определят приоритетите, а останалите обекти остават за програмата на следващата година. След дадените от представителите на кварталите предложения, първоначалният проект на Строителната програма беше коригиран с около 20 на сто. Кметът и участващите в заседанието експерти се съгласиха с предложените корекции от гражданите и по този начин не се наложи гласуване по дискусионните обекти.

"Независимо от Решението на Общинския съвет на Пловдив относно орязване на бюджета на районните кметове за приходите от гаражите, аз ще представя на общинския кмет Славчо Атанасов одобрената от Гражданския съвет на "Тракия" строителна програма за 2011 г., пък да видим дали той ще откаже да се ангажира с нейното изпълнение. Аз лично не вярвам той да не се съобрази със желанията на тракийци." - заяви кметът на "Тракия" Гиньо Матев.

Съветниците одобриха и предприетите действия за реализиране на Проекта "Достъпна и лесна за ориентиране "Тракия". В момента се работи по нова, изцяло актуализирана административна карта на района. Кварталите са оцветени с различни пастелни цветове и новите им имена са изписани. Големи карти ще има на всички входни артерии за район "Тракия". Информационни табла с карти ще има и за всеки от кварталите, като те ще бъдат двустранни - от едната страна ще е картата на квартала, а за другата - карта на района. Отбелязано беше, че бизнесът проявява силен интерес да се включи в реализирането на проекта с дарения и спонсорства.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Теодора Николова е момичето, пътувало на предната седалка на джип...
Този е младият шофьор, управлявал джипа по бул. "Руски"
Диджей срина "Капана фест": 22 лева за бургер и 45 за тениска
Говори жената, пристигнала на мястото на ПТП-то минути след сблъс...
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).