Очевидец заснел с мобилния си телефон началото на пожара в сградата, обитавана от клошаря

Автор: Мариана Панчева
Коментари (26)
15:56 / 23.08.2016
24605
Пожарът в тютюневите складове е започнал точно от стаята, в която е живеел задържаният за палежа на тютюневите складове Любомир Данчев. Това заяви окръжният прокурор Румен Попов на специална пресконференция по случая, "възпламенил" обществеността в града под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Попов посочи, че очевидец е заснел с мобилния си телефон началото на пожара в първата сграда, на който се вижда огън, излизащ от определен прозорец на четвъртия етаж. Установено е, че именно Любомир Данчев обитава това място, а огнището е точно неговото "жилище".

"Всъщност Данчев живеел на целия етаж, който заключвал с катинар. Реално достъп до въпросния етаж е имал единствено и само той", разказа Попов. Освен всичко посещавали клошаря разказали пред разследващите, че Данчев сляпо бранил своята територия, дори си позволявал да заплашва с нож. 

Самото място пък - отново по разкази на посещавали го, в най-общ вид изглежда по следния начин: рогозка, дюшеци, цигари, свити от вестници, които Любо изхвърлял в пластмасов кош, пълен с хартии... 

"Не е необходимо човек да има специални познания в областта на пожарната безопасност, за да разберете каква е била обстановката", коментира Попов.

След като вече е бил задържан, Данчев не е отрекъл съпричстност към случилото се. Мъжът споделил още, че ден по-рано имал предчувствие, че нещо ще се случи и явно над него има някаква тегоба, защото подобен пожар го "връхлита" за трети път. 

"Извършихме бърза проверка и установихме, че през 2000 година действително е регистриран палеж в обитавано от Данчев жилище, а също и през 2008 година и то на два различни адреса, свързани с него", посочи окръжният прокурор. 

Отделно Данчев се оказал с богато криминално минало - има три присъди за кражби, една за грабеж, която обаче е прекратена, тъй катоне е открит заради скитническия си начин на живот и още една присъда за грабеж, която излежал през март тази година. 

"С оглед на всичко това преценихме, че е по-добре да изпълним закона, без да се съобразяваме с интерпретациите, които неминуемо последваха, защото това лице би било обществено опасно във всеки един момент", категоричен бе Попов. 

Виж коментарите (26)

Още по темата (110):
01.02.2022 След 5 години: Пуснаха движението пред изгорелите тютюневи складове на ул. "Иван Вазов"
24.11.2021 Изгорелите тютюневи складове в Пловдив стават жилищни сгради
29.11.2020 Спор, дали ул. "Иван Вазов" да е пешеходна зона, блокира старта на проекта за Тютюневия град
12.10.2020 Ясна е окончателната съдба на изгорелите тютюневи складове на ул. "Иван
Вазов"
09.10.2020 Клошарят Любо, който бе обвинен за пожара в Тютюневия град, с нов дом и
работа
03.10.2020 Клошарят Любомир Данчев излежа четиригодишната си присъда за пожара в тютюневите складове в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).