Обявяват конкурс за омбудсман

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:05 / 12.04.2012
1943
По 13 редовни и две извънредни точки ще дебатира днес Общинският съвет на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Очаква се също така със заповед на кмета Иван Тотев да се прекрати и договорът на наемателя на басейн "Младост ", а във връзка със стопанисването и управлението на съоръжението се предвижда увеличаване числеността на структурата на ОП "Жилфонд" с 8 щатни бройки. Това ще са спасители, медицински лица, ръководител и служители за почистване на съоръжението.

Освен това, днес ще се разгледа и предложението за провеждане на конкурс за избор на Обществен посредник. През 2008 г. ОбС на Пловдив със свое решение избира за обудсман на територията на Община Пловдив Юлия Юрдекова. Сега конкурсът се налага, тъй като мандатьт на Юрдекова изтича, а временна седемчленна комисия ще проведе конкурса. 

Увеличение щата на инкасаторите на общинските пазари също влиза като точка в днешното заседание на местния парламент, а промените на структурата и числения състав се налагат с оглед оптимизиране на работата и повишаване на качеството на организацията, стопанисването, управлението и контрола на общинските пазари.

Общинските съветници ще трябва да разгледат и предложението за осигуряване на 4.5 млн.лв. за строеж и ремонт на три детски заведения в Пловдив. Става въпрос за средства, които трябва да се предвидят в бюджет 2013. За пристройката на ОДЗ "Космонавт" сумата е 260 000 лв., за нова детска ясла в "Тракия" - 2.8 млн.лв. и за ЦДГ "Котаракът в чизми" в район Южен - 1 480 000 лева.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).