Обвиниха мъж за използване на търговска марка без разрешение на притежателя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:16 / 05.01.2017
2714
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Щерю А., на 38 г., за това, че без съгласието на притежателя използвал отличителни знаци на търговска марка - престъпление по чл.172б ал.1 от Наказателния кодекс.

През месец юли 2016 г. Щерю А. решил да развива търговска дейност, като продава маратонки. Той се свързал с друго неустановено по делото лице, което можело да му достави от спортните обувки, носещи отличителните знаци на търговска марка, регистрирана в САЩ. 

На 26 юли 2016 г. обвиняемият закупил маратонките от непознат търговец, с който се срещнали край Пловдив.  Щерю А. натоварил обувките в лекия си автомобил "Фолксваген Шаран". Малко след като потеглил, бил спрян за проверка от полицаи в района на 133-я километър на автомагистрала "Тракия" край Пловдив. Служителите на МВР установили, че Щерю А. превозвал в чували 144 чифта маратонки на обща стойност 21 600 лева.

В хода на досъдебното производство е била назначена и изготвена експертиза, която установила, че са нарушени правата на регистрирана на територията на Република България чужда търговска марка. Според патентно-правната експертиза има висока степен на сходство на използваните знаци, заради което съществува вероятност за объркване на потребителите. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).