Обвиниха мъж за фалшива шофьорска книжка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:39 / 12.01.2017
2493
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Александър А., на 27 г., за това, че съзнателно се ползвал пред органите на МВР от неистински официален документ - свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Александър не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство. Той живеел и работел в Солун. Нуждаел се от шофьорска книжка, но нямал намерение да се запише на курсове. За да се снабди със свидетелство за управление на моторно превозно средство, Александър се срещнал в Солун с неустановено по делото лице от руски произход, което обещало да му съдейства да си купи документа. 

Александър провел две срещи с него, като му предоставил личните си данни и дал сумата от 400 евро за услугата. Впоследствие Александър получил шофьорска книжка, издадена на негово име.

На 27 юни 2013 г. в Раковски двама полицейски служители спрели за рутинна проверка лек автомобил, марка "Фолксваген Голф", управляван от Александър. Той предоставил свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено в Република Гърция, като документът бил с отделени предна и задна част. 

Извършена била справка, която установила, че обвиняемият не притежавал шофьорска книжка, издадена в България. По делото са били извършени множество действия по линия на международното правно сътрудничество. 

В тази връзка е било направено запитване до Интерпол-Атина и изпратено писмо до Генералното Консулство на Република Гърция. Впоследствие е получен отговор, според който, в Република Гърция не е била издавана шофьорска книжка на обв. Александър. 

Според извършената съдебно-почеркова експертиза, представеното свидетелство за управление на МПС, състоящо се от три части и с надписи на гръцки език, не е издадено по надлежния ред и е неистински документ. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).