Обвиниха го, че е душил и удрял полицаи пред "Кауфланд", той разказа съвсем друго

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
07:57 / 30.06.2022
8931
Пловдивчанинът Стефан Бойкинов се изправи пред съда по обвинение, че е нанесъл лека телесна повреда на двама полицаи, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инцидентът е от 13 май 2021 година пред паркинга на "Кауфланд" на бул. "Цариградско шосе" в Пловдив. Според прокуратурата двама цивилни служители на "Криминална полиция" към V РПУ извършвали обход със служебен автомобил пред паркинга на хипермаркета. Там забелязали Бойкинов, който им се сторил подозрителен. Предвид факта, че районът е познат като сборище на лица от криминалния контингент, полицаите настигнали подсъдимия и пристъпили към проверка на лицето, като му поискали документ за самоличност.

Стефан категорично отказал да представи документи, не изпълнявал полицейските разпореждания и се опитал да осуети проверката. Това наложило полицейските служители да пристъпят към задържането му, като подсъдимият решил да противодейства с физическа агресия - блъскал ги, душил и нанасял множество удари с ръце и крака по телата ми, докато същите успели да сломят яростта, с която ги нападнал и да го задържат.

От съдебното заседание вчера отсъстваха двамата потърпевши полицаи, които в момента били в отпуск и се намирали извън града. В залата бяха разпитани като свидетели други техни колеги, които се явили на мястото след повикване за помощ. Всички те разказаха, че обвиняемият Стефан Бойкинов признал, че е помислил служебните полицейски карти за фалшиви и се уплашил от възможността да бъде обран.

Стефан Бойкинов също даде обяснение на случката, като неговата версия коренно се различаваше от тази на прокуратурата.

Ето какво заяви в съдебната зала обвиняемият:

Излязох от магазина и изведнъж в гръб ми се показа някакъв мъж и поиска да си покажа личната карта. Аз отказах и го помолих да се легитимира. Той показа набързо някаква карта, на която пишеше "Police". Тогава му казах: Щом си полицай, да отидем заедно до 6-о РПУ и там да се легитимираш. Той ми отговори, че не е от 6-о РПУ, а от 5-о и веднага ми хвана ръката. Изви я зад гърба ми и аз паднах на земята, а той върху мен. Още докато преброя до три, с периферното зрение видях, че спира някаква бяла кола, от нея изскочи друг мъж и също се хвърли върху мен.

Уплаших се, защото колата нямаше нито полицейска лампа, нито надписи. Всичко стана за секунди и приключи, когато двамата ме вързаха с белезниците за една ограда. Не съм удрял никой, не се признавам за виновен. За първи път ме спира полицай. Знаех, че има цивилни полицаи, които ходят по мачовете, за да търсят там престъпници.

Следващото заседание на делото бе насрочено за 7 септември от 14 часа. Тогава се очаква показания да дадат двамата потърпевши полицаи, както и да бъде изслушано вещо лице, което ще изготви съдебно-психологическа експертиза за поведението на обвиняемия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).