Обучителен семинар проведе ПП ГЕРБ – Пловдив-град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:27 / 19.10.2013
2433
Работен семинар по местни, регионални и национални въпроси проведе Областната структура на Политическа партия Пловдив-град. Областният координатор на партията и кмет на Пловдив инж. Иван Тотев заяви, че структурата е сред организациите, които с най-високи изборни резултати в страната. Той подчерта и факта, че непрекъснато се увеличава броят на членовете на градската структура на ПП ГЕРБ, а хората я припознават като единствената алтернатива на управляващата тройна коалиция. Иван Тотев запозна структурата с предизвикателствата пред Община Пловдив и предстоящите големи проекти.

Гост на форума бе заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. По време на дебатите присъстващите поставиха пред него въпроса с липсата на политика от страна на правителството по бежанския въпрос. "Няма стратегия на правителството по въпроса с бежанците от Сирия и вече пет месеца управляващите нямат координирана политика по въпроса", заяви Цветан Цветанов. "Не са осигурени необходимите битови условия, няма контрол в центровете по настаняване и липсва достатъчно охрана, а местните власти в лицето на кметовете и общинските съвети не получават информация за настаняването на бежанци в техните населени места", алармира заместник-председателят на ПП ГЕРБ. Той разкритикува намерението на управляващите да закрият центровете за обучение на полицейски служители в Казанлък и Варна, въпреки че те са необходими за високите стандарти на обучение на новопостъпващите полицаи като ангажимент на България за европейски стандарти в право-охранителната система.

"Всеки ден правителството на Орешарски доказва неспособността си да управлява. За това ГЕРБ ще продължи да внася вотове на недоверие за провала на всяка една секторна политика", заяви още Цветанов.

В работата на семинара се включиха и народните представители Цецка Цачева, Менда Стоянова, Стефан Дедев, Антоний Йорданов, Димитър Лазаров, Атанас Ташков. Депутатите Цецка Цачева и Димитър Лазаров говориха за промените в Изборния кодекс, а Менда Стоянова по въпроси, свързани с бюджета. Гост-лектор бе Румяна Бъчварова, която запозна участниците в семинара с обществено-политическите нагласи в страната.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевар...
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).