Обучават студенти на супермодерен тренажор в УМБАЛ "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:05 / 30.11.2017
8030
Студенти по медицина и специализанти започват обучение на супермодерен тренажор в клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив". Новият апарат за миниинвазивна хирургия "Virta Med" е швейцарски и дава възможност на него да се извършват всички видове операции на пикочния мехур и простатата, техниката е от изключително висок клас и се доближава почти напълно до реалните интервенции, посочи началникът на клиниката доц. д-р Димитър Шишков, дм. 

Тренажорът е закупен със съдействието на Меглена Кунева, като министър на образованието. През 2015 г. са предоставени целево 400 000 лв. на Медицинския университет-Пловдив за закупуване на апарата, на който да бъдат обучавани студенти в клиниката по урология към УМБАЛ "Пловдив".

"Още преди 2 години с ректора на ВУЗ-а чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн предложихме всички университетски болници в града да се обединят около обучението на студентите. Тогава се реши апаратът да бъде ситуиран в първата клиника в УМБАЛ "Пловдив", нашата", заяви доц. Шишков. Курсът по ендоурология за студенти и специализанти започва по програма на Медицинския университет от началото на 2018-а.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).