Обучават пловдивските полицаи за домашното насилие, чака ги съд при издънка

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
08:55 / 17.11.2019
3877
Фондация "Джендър алтернативи" смятат да направят специализирани обучения за полицаи по отношение сигналите и жалбите за домашно насилие. Практиката показва, че най-големият проблем е, как полицията си изпълнява задълженията.

Когато жертвите пускали жалби в полицията и прокуратурата, оттам  ги препращали към "Джендър алтернативи, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Идеята е да минем през всички 13 районни управления в област Пловдив - и вътрешните, и външните, за да може с тях да се говори по този въпрос. На тях трябва да им се обясни, че, ако те не си вършат работата и при нас стигне такъв сигнал, ще започнем да съдим полицията за неизпълнение на техните служебни задължения" каза адвокат Милена Кадиева, основател на фондация "ДА"  на пресконференция.

Служителите под пагон си измивали ръцете, прехвърляйки цялата отговорност върху организацията и очаквали, оттам  да издават заповедите за защита. Това обърквало пострадалите, защото започвали да смятат,  че в "ДА" директно издават заповедите.

Сигналите за домашно насилие сa получавани основно от града, защото в малките населени места хората се познават и се срамуват, да съобщят за проблема. В тези селища често полицаите са приятели на мъжете, които бият жените си. 

От фондация "Джендър алтернативи", призовават да се реагира при първи признаци на насилие, не трябва да се подценява и един шамар. Всяка година 30 жени умират в резултат на домашен побой.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).