Обсъждат повишаване на антидискриминационните прояви в обществото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:37 / 30.05.2008
781
Трета регионална конференция в рамките на проект "Инициативи за повишаване чувствителността на обществото към прояви на дискриминация" ще се проведе днес и утре в областната администрация. Проектът е съфинансиран от Европейската комисия по Програма "Прогрес", програмна секция "Антидискриминация и различие". Конференцията се организира от Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към МС и дирекция "Етнически и демографски въпроси" на АМС в партньорство с Националния омбудсман и Комисията за защита от дискриминация.

Конференцията е фокусирана върху теми и проблеми, свързани с прилагането на европейското и националното законодателство за защита от дискриминация, равнопоставеност и равни възможности за всички. Ще бъдат представени докладите за дейността на НССЕДВ, КЗД и Националния омбудсман през 2007 г. За участие в конференцията са поканени представители на партниращите организации, държавни институции, органи на местното самоуправление и граждански организации. Ще бъдат обсъдени съвместни действия между институциите за ефективно прилагане на законодателството за защита от дискриминация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).