Общинският съвет избра концесионер на Събота пазара

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:55 / 22.12.2004
1168
Фирма "Отел" ООД е концесионер на Събота пазара. Срокът на концесията е 15 години, обещани са инвестиции за 780 хил. лв. Това реши на последната си за годината сесия Общинският съвет в Пловдив. Изборът беше направен между три състезаващи се фирми - "Отел" ООД, "Възход 66" ЕООД и "Адитранс" ООД. Конкурсът беше проведен миналата година и спечелен от същата фирма, но конкурентите обжалваха избора и той беше отложен.
Финансирането на проекта за пътната инфраструктура ще стане чрез емитиране на общински облигационен заем, решиха още съветниците. Комисия ще проучи възможностите за избор на инвестиционен посредник. За реализиране на проекта са необходими около 140 млн лв., част от тях ще се набавят чрез заема. Кметът д-р Чомаков внесе предложение за построяване на търговски и развлекателен център като съпътстващ обект към проекта за пътната инфраструктура, но то беше отхвърлено от съветниците с препоръката да се разработи наново.
По предложение на зам.-кмета Константин Писков беше утвърдено и ново зониране на терените за бъдещото строителство на ромски къщи с цел наемът да бъде намален почти наполовина. както е известно, голяма част от живеещите в т.нар. ромски Бевърли Хилс в Шекер махала не могат да си позволят сумите от 50 до 90 лв. месечен наем.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).