Общинска служителка пласирала дрога, събирала парите за сватба

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (3)
07:05 / 13.02.2020
14228
Служителка на ОП "Чистота“ получи присъда от окръжния съд за разпространение на наркотични вещества. Жената се занимавала с пласиране на хероин и синтетичен канабоид "бонзай“, като парите ѝ били необходими, за да вдигне сватба на дъщеря си, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За деянията си тя получи двугодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок.

Жената се снабдявала с наркотичните вещества от неустановено лице, като ги държала в дома си - незаконна постройка в района на улица "Сокол“. В това жилище с помощта на електронна везна претегляла наркотичното вещество на дози, пакетирала го и му придавала търговски вид, готов за продажба. Продавала пакетче хероин за сумата от 10 лева, а бонзая вървял по 3 или 5 лева.

На 12 юни м.г. подсъдимата държала в дома си с намерение да продава 28 броя найлонови пакетчета хероин и все още непремерен и непакетиран по дози синтетичен канабиноид.

На същата да та в Шесто РУ постъпила информация, че жената изкарва пари като дилър на дрога. Веднага пред дома ѝ пристигнали петима униформени служители. Жената била арестувана. В жилището ѝ били открити електронен кантар, 28 пакетчета хероин, ксанакс, 850 лева в гардероба, още 300 лева и бонзая.

По-късно дилърката била изправена пред съда, където признала всичко. Жената била с чисто съдебно минало, понастоящем трудово ангажирана в общинското предприятие, а освен това парите били за да вдигне сватба за малолетната си дъщеря.

Поради тези причини тя се разминала с двугодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок. Тя ще трябва да плати и глоба от 6000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване пред апелативния съд.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).