Общината мисли за построяване на приют за бездомници, но кога и как - остава неясно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
15:56 / 11.01.2012
4902
В Общината мислят за построяване на приют за бездомници, но кога и с какво ще стане това все още не е ясно, съобщи днес зам.-кметът Георги Титюков, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Самите просяците не искат да бъдат прибирани в специализираните за това заведения и засега справяне с проблема просто няма. Затова мислим за изграждането на нов приют и ако това стане факт в началото на 2013 г., ще е много добре", призна още зам.- кметът. 

Припомняме, че шефката на дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева неколкократно е заявявала за Plovdiv24.bg, че няма законов механизъм, с който дирекцията, общината или полицията могат да бъдат задължени да прибират просяците.

"Затова, аз постоянно алармирам, че трябва да има приют за такива лица, където те да бъдат прибрани например за един месец. В рамките на този период следва да се изясни техният социален и здравен статут, родното им място и да се намерят евентуалните им роднини. След което следва тяхното настаняване в адекватна за тяхното състояние институция или да бъдат върнати там, откъдето са, защото повечето от просяците не са от Пловдив. Общото взето, те са "ничии" и това е проблем не само на Пловдив, а на цяла България", коментира още Танева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).