Общината: Пръскаме срещу комари всяка вечер, положението е търпимо!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (65)
09:09 / 20.07.2015
8685
Материалът на Plovdiv24.bg"Баща на малко дете: Изядоха ни комарите, някакъв ад е дори по Центъра!" предизвика изключително голям интерес сред хилядите ни читатели. 

Това ангажира нашата медия да потърси отговорните фактори, които да обяснят има ли такъв проблем и ако да - как и кога ще бъде решен. 

Репортер на сайта се свърза с Деспина Гърова, директор на ОП "Дезинфекционна станция".

Думите й без редакторска намеса:

 

"През последните две седмици пръскаме всяка вечер, като днес отново продължаваме. Имахме готовност още от 10 юни, но знаете, че тази година доста валя, а и имаше силни ветрове, което ни възпрепятства. 

За пример ще дам Гребната база, където пръскаме почти всяка вечер. Същото е положението и с Цар Симеоновата градина и парк "Лаута". 

Пръскането започва след 22,00 часа, а специално на Гребната около 3,00 часа, защото преди това там постоянно има хора. Според мен положението е търпимо. 

Виждам коментарите във вашия сайт, че едва ли не пръскаме с вода. Това категорично не отговаря на истината. Спазваме абсолютно всички норми и правила. 

И друго - няма как да се използва вертолет, каквито съвети дават някои ваши читатели. Все пак сме в населено място и това е немислимо. Очаквам в най-скоро време положението с комарите да се подобри", обясни Гърова.

Виж коментарите (65)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).