Общината: Има инвестиционни намерения, свързани с хардуерното производство

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:39 / 22.11.2016
2812
Над 300 участници посрещна третият форум "Аутсорсинг дестинация България 2016", който се откри в Пловдив днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Фокусът на компаниите тази година е погледът към бъдещето и следващите стъпки в развитието на IT сектора в града под тепетата.

"Община Пловдив започна да играе много важна роля и ако в началото бе само медиатор между бизнеса и образованието, вече се превърна в реален участник в процеса, който има само една цел - устойчивост на всичко, което се случва в града, поглед в бъдещето, идентифициране на потребностите за следващите крачки", заяви кметът Иван Тотев.

По думите му процесът отива и по-далече. 

"В момента разглеждаме две инвестиционни намерения, пряко свързани с хардуерното производство", разкри кметът.

"Пътят е много правиелен и ще доведе Пловдив до голям растеж", категоричен бе той.

Тотев отчете официално и едно от големите постижения тази година - създаването на съвместната програма на Община Пловдив и Пловдивския университет за разкриване на новата специалност "Софтуерно инженерство" в ПУ. По нея за първа година са приети 20 украинци от български произход, както и 10 българчета, отчете кметът. 

"Децата стартираха първата година на един изключително ключов проект. За първи път в България Община заема таолкова централна роля в подпомагане на индустрията със собствени средства, собствена учебна програма. Надявам се да получим подкрепата на бизнеса в региона, за да направим следващата стъпка и догодина да увеличим бройката на студентите", коментира Тотев и подчерта, че от Общината ще опитат да разширят програмата и в други пловдивски университети.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).