Община и синдикати се изпокараха за мястото на протеста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:39 / 13.12.2011
3157
Зам.-кметът Александър Държиков не разреши на синдикатите да организират митинг пред сградата на областната управа в Пловдив, където утре ще се проведе изнесено заседание на Министерския съвет. В телефонно обаждане и последвало писмо до лидерите на КТ "Подкрепа" и КНСБ в Пловдив Атанас Кръстев и Татяна Миран пловдивският зам.-кмет обясни, че очакваното утре събиране на над хиляда човека пред областната управа ще наруши обществения ред и спокойствието на живущите в района граждани.

Община Пловдив ще издаде уведомително писмо до органите на реда, в което се разрешава митингът да се проведе, но не на площад "Никола Мушанов" пред областната управа, а на площад "Централен" в Пловдив от 9,30 до 16 ч. - съобщи зам.-кметът Александър Държиков.

Решението на общината провокира недоволството на лидерите на пловдивските синдикати. Атанас Кръстев от "Подкрепа" категорично заяви, че промяна на мястото на митинга няма да има и той ще е пред сградата на областната управа. Лидерът на КНСБ в Пловдив Татяна Миран обяви, че в протестната проява в Пловдив ще се включат синдикални членове от целия Южен Централен район - ще се съберат близо хиляда души от регионите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Асеновград, Стара Загора.

Протестната проява е срещу предлаганите от правителството промени, свързани с увеличението на пенсионната възраст и отнемането на класа прослужено време. В митинга в Пловдив ще се включат и представители на младежките синдикални структури, които се обявяват срещу увеличаването на студентските такси в университетите - уточни Атанас Кръстев. Протестът ще е мирен и ще завърши с връчване на декларация на представител на правителството - допълни Татяна Миран.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).