Община Пловдив провежда "Седмица на детското участие"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:22 / 22.04.2015
1927
Община Пловдив, която е член на Мрежата на общините "Приятели на детето", се включва в кампанията на UNICEF за детско участие чрез "Седмица на детското участие".

По време на "Седмицата на детско участие" 20-25 април Община Пловдив инициира следните събития: "Един ден от работата на Общинския съвет" и Дискусионен форум на тема "Как бих подобрил своя град".

На 23 април 2015 г. /четвъртък/ ученици, председатели на Ученически парламенти ще присъстват на заседание на Общинският съвет, Пловдив. 

Те ще имат възможността да се запознаят с дейността на местната власт и с функциите на Общинския съвет. Децата и младите хора ще добият по-голяма увереност и самочувствие да споделят мнения и предложения от техния опит, да популяризират сред своите съученици и приятели идеите за детско и младежко участие, като по този начин се ще се стимулира развитие на отговорното гражданско поведение.

На 24 април /петък/ 2015 г. от 14 до 15.30 часа в Заседателната зала на Община Пловдив, пл. "Стефан Стамболов" №1. ще се проведе Дискусионен форум на тема "Как бих подобрил своя град". Ученици от пловдивските училища, в които има създадени форми на ученическо самоуправление, ще разискват въпроси от различни сфери: "Какви извънкласни форми бих искали да има" /Образование/, "Какво е необходимо да се направи за децата със специални потребност, за да се чувстват те по-добре приети и подкрепяни в училище и в общността" /Толерантност/, "Чувствам ли се сигурен в моя град, моя квартал, в моето училище? Какво ми е необходимо?" /Градска среда/. 

В дискусията ще участват: Петър Зехтински , зам.-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика", Стефан Стоянов, зам.-кмет "Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики", представители на Дирекция "Социална политика" и отдел "Образование".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).