Община Пловдив получи награда за принос в развитието на бизнеса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:54 / 25.03.2016
2787
Изпълнителният директор на Българската агенцията за инвестиции Стоимен Янев връчи на Община Пловдив наградата "Голяма община с принос в развитието на бизнеса" на тазгодишната церемония за значими постижения в бизнеса - VIP Business Awards 2016.

Призът бе получен от заместник-кмета "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество" Стефан Стоянов.

"Това, че общините насочват усилията си към привличане на инвестиции не само ни помага, но и насърчава по-добрата среда на местно ниво", заяви изпълнителният директор на Агенцията по инвестиции Стоимен Янев.

Кметът Иван Тотев и неговият екип напълно заслужено получават тази награда с оглед развитието на града през последните години. Забележими са резултатите от целенасочената политика, която води местната власт в посока насърчаване на бизнеса. Пловдив и региона затвърдиха позициите си на водещ индустриален център в страната.

"През последните години Пловдив се превърна в един от важните индустриални регионални центрове в Югоизточна Европа. "Тракия икономическа зона", обединяваща девет общини и шест индустриални зони, успя да привлече през изминалите 15 години над 1 милиард и 100 милиона евро инвестиции. 

Само в тези шест индустриални зони над 120 компании отвориха повече от 13 000 работни места", заяви от своя страна заместник-кметът Стефан Стоянов

Той подчерта, че плановете са по-големи и очакванията са инвестициите и новите работни места да продължат да растат.

На церемонията, която се проведе снощи в София, присъстваха заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив Златин Велев, секретарят Ангелина Топчиева, депутати, представители на общини, бизнеса и организации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).