Община Пловдив подкрепя честванията на Международния ден на ромите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:50 / 08.04.2011
719
За осма поредна година в пловдивския квартал ,,Столипиново", с подкрепата на Община Пловдив ще бъде честван Международния ден на ромите- 8- ми април. Началото на тържеството е в 10.00 на ул. ,,Малина" № 12 . В него ще вземе участие директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Костадин Трендафилов и експерти от дирекцията.

Мероприятието се организира в партньорство с ФРР ,,Рома" - фондация, която има дългогодишен опит в дейности, свързани с опазването на културната идентичност и социалната интеграция на ромския етнос. Тя е партньор на Община Пловдив в реализацията на проекти, свързани с десегрегацията на ромски деца и младежи, както и за предоставяне на комплекс от иновативни социални услуги в общността за превенция и преодоляване на социалното изключване на пълнолетни лица, пострадали от домашно насилие, проекти по превенция на ХИВ/СПИН.

Община Пловдив е подготвила за празника подаръци за ромските деца - образователни книжки. Тя осигурява и наградния фонд за детския конкурс ,,Мис Чае шукарие".

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).