Община Пловдив - информация за зимното почистване на града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:58 / 03.02.2005
820
Опесъчаването на улиците в Пловдив започна в 19 ч. снощи, съобщи пресслужбата на общината. От фирма “Еко глобал” работиха 100 машини - 69 снегорини, 26 пясъкоразпръсквачки и 5 фадроми. От фирма “Чистота” в район “Южен” работиха 15 машини - 4 пясъкоразпръсквачи, 8 снегорина и 1 фадрома, както и две комбинирани машини за републиканската пътна мрежа.
Почистването продължава, като е създадена нормална проходимост по 36-те км републиканска пътна мрежа, която поддържа Община Пловдив, улиците от първа категория (по които се движи масовият градски транспорт), като продължава усилено работата по почистване и опесъчаване на улиците от втора категория, а снегорини преминават и по улиците от трета категория.
Около 450 тона соло-пясъчна смес е разпръсната от двете фирми, за да се създаде нормална проходимост при зимни условия.
Ръчното почистване бе концентрирано за създаване на условия за преминаване на пешеходците на спирките от масовия градски транспорт, подлези и надлези, тротоарите, както и Главната пешеходна улица. Има нормален достъп до болничните и учебни заведения. Започва откриване от сняг и на дъждоприемните шахти, за да може безпроблемно да се оттича топящият се сняг, се казва още в съобщението.
От общината напомнят на гражданите, че са задължени да почистят от сняг прилежащите на недвижимите им имоти територии. Глобите са от 50 до 100 лв., а при повторно нарушение - от 100 до 150 лв.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).