Обрат! Мъж трябва да плати над 13 000 лева на пловдивска частна болница заради смъртта на жена си!

Автор: Мария Морунова
Коментари (17)
12:00 / 19.06.2019
54833
Пълен обрат настъпи на втора инстанция по делото за смъртта на жена след рутинна операция в частна болница "Селена". Това става ясно от решение на Апелативния съд в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Случаят е от края на ноември 2009 година, когато при рутинна операция за премахване на миома, оперираната жена умира, тъй като развива ТУР-синдром. Мъжът й завежда гражданско дело срещу болницата и го печели. Според решението на Окръжния съд "Селена" трябва да му изплати 150 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди. Болницата обаче обжалва решението на Окръжния съд и излиза с коренно противоположно решение.

Според апелативните съдии не са налице неправилни или ненавременни действия или бездействия от страна на лекарския екип, извършил операцията. Не е налице нито нарушаване на някакъв медицински стандарт. Настъпилото събитие е следствие на извършената медицинска манипулация. Усложненията в медицината може да възникнат независимо и въпреки действията на лекарите.

Така мотивирани апелативните магистрати отхвърлят иска от 150 000 лева на съпруга на починалата жена. Освен това го осъждат да заплати 5330 лева разноски за първата инстанция и 8400 лева разноски за въззивната инстанция, тоест общо над 13 000 лева. Решението подлежи на обжалване пред ВКС в едномесечен срок.

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).