Обозначават знакови сгради в Пловдив с имената на авторите им, вижте първата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:34 / 18.08.2017
6709
Регионалната пловдивска колегия на Камарата на архитектите в България излезе със следното предложение:

Отдавна се обсъжда в пловдивската колегия, че е крайно време сградите на града ни да излязат от анонимност. Смятаме, че е важно, минавайки покрай стойностни постройки, да се знае кои са техните автори, коя година са построени и за какво са били предназначени. Това е уважение не само към труда и творчеството на архитекта, но и към историята на града ни. Вече е монтирана първата табела.

Тя обозначава сградата на Дома на науката и техниката. Автор е арх. Милчо Сапунджиев и арх. Кольо Колев с голям колектив около тях. Построена е през 1985 г. Като пилотен проект табелата е изцяло финансирана от КАБ Регионална колегия Пловдив. Водят се разговори с Община Пловдив да се направи подбор на следваща група от сгради.

Желанието на КАБ Пловдив е да се продължи с Дома на младоженците, Дома на новороденото, кино "Космос", изложбената зала на ДПХ на ул. "Гладстон" и други.

Това са сгради, чиито автори заслужават уважение, въпреки, че до голяма степен са амортизирани и с нерегламентирани вътрешни и външни промени. Надяваме се община Пловдив да подкрепи нашата инициатива!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).