Оборудваха 20 зебри в Пловдив със зумери за слепи хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:20 / 08.07.2012
2649
20 пешеходни пътеки в Пловдив вече са оборудвани със зумери за слепи граждани, съобщи за репортер на Plovdiv24.bg зам.-кметът Александър Държиков. Три от тях се намират на бул. "6-ти септември" до бившия ресторант Стадиона, бул. "Христо Ботев" до Аграрния университет и бул. "Васил Априлов" до ВМИ, допълни още той.

За монтирането на устройствата Общината не е дала никакви пари, поясни Държиков. Финансирането е осигурено от дарението на известен пловдивски бизнесмен, според което на на 70 пешеходни пътеки на територията на град Пловдив ще бъдат поставена и допълнителна светодиодна светлинна сигнализация - тип "бягащ пешеходец", която е снабдена със соларни панели.

Припомняме, че в Пловдив от години има подобни сигнални уредби, като например на няколко кръстовища в "Тракия".

Стана ясно още, че вече е избрана и фирмата за хоризонталната маркировката на града. След 20 юли се очаква боядисването на зебрите да стартира, тъй като до тогава ще тече двуседмичния срок за обжалване, коментира зам.-кметът.

Обществената поръчка е на стойност 250 000 лв., а в конкурса са участвали две фирми. Критерият е бил за най-ниска цена и за гаранция от минимум 9 месеца, разказа градоначалникът Иван Тотев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).