Областният управител свиква спешно заседание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:00 / 25.11.2019
3363
Областният управител Дани Каназирева свиква спешно заседание във връзка с обезводняването на река Въча в участъка след ВЕЦ "Въча I“ и съществуващата опасност от унищожаване на водната екосистема, в т.ч. популацията на риба.

Заседанието, на което са поканени представители на Министерство на околната среда и водите, НЕК ЕАД, НЕК ЕАД – Предприятие "ВЕЦ"- Пловдив, Напоителни системи клон Марица, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район“– Пловдив, Сдружение риболовен клуб "Балканка“, Риболовно сдружение с нестопанска цел "Олимпик 2002“ – Пловдив и г-н Атанас Калчев – кмет на Община Кричим, има за цел да координира дейността на отговорните институции по установяване на причините за обезводняване на участъка, предприемане на конкретни мерки и действия за обезпечаване на необходимия воден отток, и недопускане на екологични щети.

Заседанието е насрочено за днес от 10,00 ч. в Заседателна зала на Областна администрация-Пловдив. След приключване на срещата ще бъдат оповестени набелязаните мерки.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).