Областният управител се срещна с ръководствата на 16 и 17 РИК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:39 / 15.08.2022
1279
Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев проведе днес работни срещи с ръководствата на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област. 

"Целта на разговорите бе да обсъдим подготовката на изборите и да създадем ясна координация. Освен това коментирахме процеса по избор на зали за двете комисии, в които ще се обработват протоколите от СИК в нощта на изборите“, заяви Ангел Стоев. Той обясни, че на този етап има две зали, които са подходящи – зала "Олимпиада“ и зала "Строител“, но  продължават да се обсъждат и други варианти. 

Предстои двете комисии да организират провеждането на обученията на членовете на СИК. Председателите и двете районни избирателни комисии имат опит и в онлайн, и в присъственото обучение, но ще вземат окончателно решение на заседание на РИК в пълен състав, стана ясно по време на разговорите. 

Ангел Стоев подчерта, че Областна администрация ще подпомага дейността на комисиите с всичко, което е необходимо. Той информира ръководствата на комисиите, че вече е провел срещи ОДМВР, РДПБДН и РЗИ. "Работим в координация и имаме пълно съдействие и подкрепа от тях по всеки един въпрос, свързван с вашата работата“, заяви още Ангел Стоев

В срещата със 17 РИК участваха председателят Янко Радунчев, зам.-председателите Иван Кирчев и Енко Найденов и секретарят Ферад Мурад. 16 РИК-Пловдив беше представена от председателя Калоян Сухоруков, зам.-председателите Стоян Мемцов и Васил Петров, както и от секретаря Минка Сърнешка. 

Районните комисии започнаха работа от 13 август като 17 РИК е позиционирана в  Областна управа, а 16 РИК в сградата на Общински съвет – Пловдив. 

Предстои следващата седмица областният управител да проведе срещи с пълния състав на двете РИК.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).