Областна администрация се включва в глобалната седмица за пътна безопасност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:29 / 05.05.2015
1605
Областна администрация - Пловдив се включва с инициативи в Третата глобална седмица за пътната безопасност /4-10 май/, обявена с решение на Общото събрание на ООН. През 2015 г. Глобалната седмица на ООН за пътната безопасност е с официалното лого "Спаси живота на децата!". 

С цел популяризиране на събитието на 8 май 2015г. (петък) от 10:30 часа ще бъде свикана Областната комисия по безопасност на движението по пътищата на територията на област Пловдив. 

Заседанието на Комисията с председател Розалин Петков - Областен управител на област Пловдив ще се проведе в зала № 300 (етаж 3) на Областна администрация - Пловдив, и ще протече при следния дневен ред:

1. Представяне на доклад от сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Пловдив на тема: "Децата и безопасността на движението по пътищата - състояние и перспективи в област Пловдив";
2. Представяне на доклад от РИО - Пловдив на тема: "Обучението по БДП - състояние, практики и перспективи в училищата и детските градини - област Пловдив".

Областна администрация - Пловдив горещо приветства инициативата, която цели запазване здравето и живота на хората, както и на най - уязвимите граждани, а именно децата.

По повод Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН в Република България "Спаси живота на децата!", с писмо на председателя на ДАЗД беше изпратена покана за партньорство в популяризирането и провеждането на инициативите от програмата. 

Третата глобална седмица ще се проведе на територията на цялата страна в седмицата 4-10 май 2015 г. под патронажа на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и председателя на Държавната агенция за закрила на детето - Ева Жечева. 

Всички заинтересовани институции, медии и организации, подкрепящи идеята могат да публикуват и разпространят Програмата и Визитната картичка на тематичната седмица.

Изпращам ви ги като прикачени файлове, в случай че от своя страна вие също желаете да се включите в Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН, като публикувате материалите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).