Облагородиха градинка в район "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:50 / 05.08.2010
2899
Зам.-кметът на Пловдив Александър Константинов направи днес инспекция на емблематичната за район Северен градинка пред пощата на квартала, за да провери изпълнява ли се разпореждането му да бъде прочистена от треви, боклуци и саморасляци, да се подстрижат тревата и храстите. На място Константинов завари работната бригада и директора на "Градини и паркове" Иван Георгиев.

На журналистически въпрос защо точно тази градинка е поръчал да оправят, Александър Константинов отговори шеговито, че наблизо живее областният управител Иван Тотев и решил да му се подмаже. Но всъщност градинката е много посещавано място, а състоянието й беше безобразно, гневи се Константинов. В района се намира единствената за квартала църква, която впрочем, е умален модел на храма "Александър Невски".

В пощата, пред която се намира тази градина, се плащат пенсии, сметките за топлофикация и електроенергия, което я прави силно посещавана. Освен това има пряка връзка със зелените площи на двете заведения, които се поддържат от собствениците в идеален вид. Затова контрастът с поддържаната от "Градини и паркове" зелена площ беше фрапиращ.

Ще продължим оформянето на зелените площи и на други места, защото искаме зелената система на бул. България, след обновяването му, да е по-облагородена. Сега по булеварда ще има 450 нови паркоместа. Надяваме се това да спре паркирането в зелени площи. Това са много паркоместа.

За сравнение, най-големият етажен паркинг на панаира има толкова, допълни той. По протежение на целия булевард зелените площи ще бъдат преведени в подобаващ вид. А през есента, когато времето позволява ще продължим и със залесяване. Бул. България е част от републикански път, който в частта си в Пловдив е с дължина 12 км. и трябва да придобие европейски вид, категоричен е Константинов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).