Обидени, обиди и нулев резултат с оставките във фондация "Пловдив 2019" (ВИДЕО)

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
15:43 / 08.04.2019
3810
Артистичният директор на общинска фондация "Пловдив 2019" оцеля след извънредната сесия на пловдивския Общински съвет; точката бе под номер 3 в дневния ред и премина не без прелюбопитни изказвания и драматични констатации, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Микрофона откри съветникът от ВМРО Стефан Послийски. Самият факт, че Светлана Куюмджиева липсва на тази сесия, е достатъчен тя да бъде отстранена, обясни той. Същото - по думите му, важи и за факта, че си е позволила да черни името на пловдивския Общински съвет в медиите зад граница (визирайки статията във вестник "Гардиън").

Божидар Здравков - един от доайѐните на местния парламент, нарече липсата на Куюмджиева "артистична небрежност", а Дани Каназирева, която упорито настояваше за оставката и на градоначалника Иван Тотев като председател на Управителния съвет на фондацията, макар начинанието й да удари на камък, коментира: "Тези млади хора (работещите във фондацията) не смеят да направят нещо, без кметът да им каже“. Слави Георгиев от хората на НФСБ, чието предложение за отстраняване на целия Управителен съвет на фондацията също не мина, обаче се оказа по-упорит и обяви, че ще внесе точка за масови оставки за разглеждане на редовна сесия. Аргументът му - Куюмджиева изнесла проблема със скандала по отношение проекта на фондация ГЛАС извън рамките на града и страната изобщо. 

"Едно е какво си говорим тук, какво говорим на ниво пловдивски медии, но друго е на световно ниво", обяви от трибуната на местния парламент. 

А Камен Шишманов - колегата му от коалицията на ПФ, успя най-цветисто да припомни защо всъщност е исканата оставка - а именно заради "популяризиране на хомосексуализма чрез проекта на фондация ГЛАС "Балкански прайд".

"Винаги е имало изключения, но не искаме ттдае да бъдат популяризирани сред нас и децата ни, защото това, което не дава плод, не е нужно да се популяризира – лесбийството, джендърството и всички други техни форми. Нямаме нищо против някой да прави нещо някъде с някого, но не това нещо да достига до нашите деца, те да виждат случващото се и да си кажат – защо и ние да не го правим. Това е ерозия на обществото, държавата, духа и всички ценности", коментира той, припомняйки древна история с разгрома на гей войската на град Тива.

"Много е лесно да се злепостави някого, такова оплюване не е имало досега", контрира на свой ред общинският съветник от ГЕРБ Веселин Маневски. В крайна сметка артистичният директор остава на поста си, след като освобождаването й бе отхвърлено с 16 "за", 8 "против" и 13 "въздържал се". Пълен дебат по точката - в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (957):
02.05.2024 Виктор Янков, "Пловдив 2019": Cultart не е типичен университет или училище
14.03.2024 "Пловдив 2019" ще разполага с 2,6 милиона лева
07.02.2024 Кирил Велчев за "Пловдив 2019": Комисията ще оценява важни проекти за
Пловдив
01.02.2024 В Пловдив обявиха отворена покана за 1 000 000 лева
12.01.2024 Помните ли грандиозното събитие, посетено на тази дата в Пловдив от 50000 зрители?
24.01.2023 Фондация "Пловдив 2019" инвестира 1 000 000 лв. в ключови събития за града
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).