"Обединението на една нация" дискутираха от Студентската организация на ВМРО - НИЕ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:49 / 28.04.2011
768
За това какво ни обединява като нация поговориха студенти и ученици на състоялата се в зала "Съединение" на Историческия музей дискусия на тема "Обединението на една нация". Срещата бе организирана от Студентската организация на ВМРО - НИЕ в град Пловдив по повод 135-тата годишнина от избухването на Априлското въстание. Членовете на организацията подчертаха, че темата не е чисто историческа и че се използва тази дата, като нещо, което е успяло да обедини народа на България.

Присъстващите ученици от пловдивските училища и студенти от висшите учебни заведения се обединиха около тезата, че в момента не съществува национална кауза, която да може да обедини нацията. Като пример бяха посочени италианците и гърците, а също и швейцарците, които за всяко несъгласие с управляващите излизат на улицата. Като пример за обединяващо нещо бе посочен спортът и някои от големите постижения тази област.

На въпроса какво би ги задържало в България - единодушният отговор бе нормално съществуване. Всеки един от тях заяви, че обича България и че не иска да я напусне стига държавата да му осигури възможност за реализация. Изрази се и мнението, че българският народ е интелигентен и че трябва да се инвестира повече в културата, която може да ни идентифицира по най-добрия начин в Европейския съюз.
На финала всеки от участниците сподели за какво мечтае. За едни мечтите са свързани с притежаването на много пари, а за други с професионалната реализация.

Но всеки един от присъстващите подчерта, че винаги, когато страната ни се е намирала в криза се е появявал някой, който е успявал да я обедини и да я поведе напред.
Студентската организация на ВМРО - НИЕ ще продължава да организира дискусии, на които младите хора да могат да говорят свободно за своето бъдеще, защото техният глас е важен за цялото общество.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).