Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 31.12.2007
3331
Прокуратурата в Пловдив е отказала да образува досъдебно производство за купуването на гласове в квартал Столипиново по време на местните избори. Това е станало през последните работни дни на тази година, съобщи bTV. Мотивът е, че не са намерени достатъчно доказателства.

На местните избори през есента репортерът на bTV Генка Шикерова успя да се сдобие с оферта с цената на гласове, които желаещите кандидат-кметове и общински съветници в Пловдив са можели да си напазаруват от Столипиново.

Репортажът предизвика мащабна проверка на Районната прокуратура в града, която след близо три месеца завърши без никакви доказателства за изборна търговия.

Галя Андреева, Окръжна прокуратура Пловдив: "Проверено е всяко едно от лицата, издирено е, но вече пред полицейските органи всеки от тях категорично е отрекъл да е ставало въпрос за купуване на гласове".

Така репортажите на bTV няма как да се ползват за доказателство, обясниха от Прокуратурата и прехвърлиха върху ощетените политици отговорността за оказалото се недоказуемо явление "купен вот".

"Основното, заради което постановихме отказ е, че липсва тъжба, която да е законов повод за започване на производство, както изисква Законът, касаещ купуването на гласове".

Така тази година изборната търговия остана само с репортерските разследвания, без да има наказани. Очакванията са, че след направените промени в Наказателния кодекс това ще се промени.

Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
09.11.2007 Тръгват делата срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).