Нови правила за пазарите, гонят наематели за мръсотия

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
10:25 / 10.07.2016
6655
Договорът с наемателите на общинските пазари ще могат да бъдат прекратявани, ако ползвателите не спазват ред и чистота, научи Plovdiv24.bg.

Наемателите се задължават са поддържат съоръжения и обекти в естетичен вид. Трябва да изхвърлят отпадъците, развалените стоки и друг боклук само в осигурените съдове за смет. И още - забранява се изхвърлянето в съдовете за смет на пожароопасни, избухливи и други опасни продукти, строителни отпадъци и обемисти предмети.

Не се разрешава преместване на съдовете за смет извън определените за това места, както и запалване на сметта в контейнерите.

Наемателите трябва да почистват сняг и заледени участъци на пазарната площ и в радиус от два метра около нея се извършва от наемателите, както и да измиват най-малко веднъж седмично ползваните маси или части от имоти. 

При констатирани нарушения директорът на ОП "Общински пазари" може да прекрати договора за наем, да отнеме разрешението за ползване или да наложи административна глоба до 10% от месечния наем.

Новият правилник за ползване предстои да бъде утвърден. Вносител на предложението е зам.-кметът Розалин Петков, а целта на предлаганите промени е подобряване на работата на "Общински пазари, подробна регламентация на отношенията с ползвателите на общинските пазари, очаква се и по-добра събираемост и контрол на приходите.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).