Нови подробности за убийството на младеж пред дискотека в Пловдив

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
15:46 / 11.01.2024
18445
Окръжен съд - Пловдив не можа да даде ход на разпоредителното заседание, свързано с убийството пред дискотека в Пловдив отпреди 4 години, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Обвинителният акт ще бъде върнат на прокуратурата, за да бъдат отстранени конкретизираните грешки. 

Подсъдимият Пламен Кралев е предаден на съд за това, че на 01.11.2019 г. е причинил смърт по непредпазливост на Георги Кукувейков вследствие на умишлено нанесена телесна повреда - тежка черепно-мозъчна травма, постоянно общо разстройство на здравето и опасност за живота.

Пламен Кралев и Георги Кукувейков били в една и съща дискотека на бул. "Санкт Петербург" със свои приятели. Според обвинението Кукувейков се опитвал да провокира Кралев.

По-късно двете компании си тръгнали, отправяйки се към чакащите таксита на близкия булевард. По пътя Георги Кукувейков отправил реплики към Пламен Кралев, който се засегнал и обидил от думите му.

Той се насочил към 18-годишния младеж и му нанесъл силен удар в лицето. Кукевейков паднал по гръб на асфалта на пътното платно, ударил си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден бил сигнал на тел 112., след което момчето било откарано в болница в кома. Починал е на 13 ноември 2019 г.

По-рано днес заседанието започна с искане за отвод на прокурора Тодор Павлов от страна на представителя на роднините на починалото момче. Адвокат Давчев обвини държавното обвинение в предубеденост и пристрастност. Той сподели, че е подробно обяснено какво се е случвало при масата на Кукувейков и нито дума за характеристиката на Кралев.

След кратко съвещание съдебният състав отхвърли искането на адвокат Давчев и продължи с процеса.

Адвокатите на близките пожелаха процесът да премине по същество с разпит на свидетели, както и входираха молби клиентите им да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци.

Защитникът на Кралев пледира за корекция на обвинителния акт и прекратяване на производството. Според нея прокурорът е пропуснал да посочи кога точно е настъпила смъртта на Кукувейков. Друга грешка, която тя открои, е свързана с това, че представителят на държавното обвинение е посочил умишлена тежка телесна повреда, както и средна такава. 

По думите й две телесни повреди в диапозитив биха объркали клиента й и той не би разбрал правилно обвинението. За нея прокурорът е довнесъл и утежнил положението на клиента й.

В крайна сметка съдия Михаела Добрева прие желаните корекции и върна обвинителния акт към прокуратурата, за да бъдат отстранени.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
14.05.2024 Ще започне ли скоро делото за убийството пред известна дискотека в Пловдив?
25.03.2024 Фалстарт на делото за убийство пред дискотека в Пловдив
24.11.2023 Първа официална информация за убийството пред дискотека в Пловдив, станало преди 4 години
18.11.2019 Стана ясно как е убит 18-годишният Георги пред дискотека в Пловдив
15.11.2019 Почина момчето, жестоко пребито пред пловдивска дискотека на Хелоуин
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).