Нови неприятности за известната пловдивска измамничка Анна Парпарова, отива в затвора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:02 / 02.10.2018
12211
Окръжен съд  – Пловдив осъди подсъдимата Анна Парпарова на 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, след като я призна  за виновна в това, че в периода януари 2008 г. – 30.03.2011 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения за "Вергов“ ЕООД  в особено големи размери – 210 864,27 лв., представляващи дължими ДДС и корпоративен данък, като при водене на счетоводството и при упражняване на стопанска дейност е съставила и използвала документи с невярно съдържание – отчетни регистри-дневници за покупките на "Вергов“ ЕООД, в които е отразила данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без да е налице доставка по смисъла на чл. 6 и чл. 9 от ЗДДС и данъчни фактури със завишени стойности, потвърдила е неистина в подадени декларации, които  се изискват по силата на ЗДДС и Правилника за приложението му и по силата на ЗКПО пред ТД НАП – Пловдив, и е приспаднала неследващ се данъчен кредит – престъпление по чл. 255 ал.3 вр. ал.1 т.2 т.6 и т.7 вр. чл. 26 ал.1 от НК.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по глава XXVII от НПК, като подсъдимата призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните на досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимата ефективно наказание от 3 години затвор е определен след намаляването на наказанието с една трета, съгласно чл. 58а, ал.1 от НК. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).