Нови глюкомери и тест-ленти за училищата и детските градини в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:50 / 27.01.2017
2294
Кметът на "Западен" Димитър Колев осигури комплекти глюкомери, игли и тест-ленти за всички училища и детски градини в района. В началото на новата година той се погрижи учебните заведения да имат възможност да проверяват кръвната захар при децата.

"През последните години за съжаление зачестиха случаите на диабет при децата. Това е тенденция в световен мащаб и ние не можем да я игнорираме. Заедно с лайънс клубовете наскоро проведохме и скрийнинг за болестта във всички детски градини. За щастие, нямахме нито един потвърден нов случай на диабет. 

Въпреки това, за медицинските сестри е изключително важно да могат да идентифицират навреме всеки един проблем с кръвната захар", заяви след връчването на оборудването на медицинските сестри кметът Димитър Колев

В началото на миналата година той осигури нови компютри за всичките медицински кабинети, като така ги улесни изключително много в напрегнатата им работа. На срещата Колев се запозна с проблемите, с които медиците се сблъскват в ежедневната си работа като им декларира пълната си подкрепа и ги увери, че могат да разчитат на неговото съдействие при всички възникнали случаи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).