Новата техника на "Чистота" събра погледите на минувачите, мие и под паркиралите коли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
12:04 / 19.06.2013
13874
Трите най-нови, произведени в Швейцария мултифункционални машини, доставени преди по-малко от месец в ОП "Чистота", тази сутрин събраха погледите на минувачите около Новотела.

Свършиха си работата в квартал "Гагарин", около църквата "Св. Иван Рилски", продължиха около Новотела, Панаира, в популярния като Младоженския квартал, утре чистят в квартал Захарна фабрика и в уличките около големия супермаркет в края на "Пещерско шосе", изброи организаторът по производство на ОП "Чистота" за район "Северен" Николай Георгиев.

Новите машини са изключително ефективни. Двете, една след друга, подредени като ветрило, оросяват, метат и засмукват, а третата мие със специалната приставка дори под паркиралите автомобили, обясни Георгиев.

Досега не съм виждала такова чудо, много се радвам, че най-сетне нашият град се чисти със съвременна модерна техника, защото ме беше срам, когато допреди две години уличните чистачки метяха Пловдив с клони от храсти, призна лекарката Елена Тодорова.

"Много яко!" Така коментираха работата на новата техника тийнейджърите Деси, Жоро и Васко, които с джиесемите дори си направиха снимки за спомен на фона на белите машинки покрай тенис кортовете на Новотела.

"А кога ще дойдат и на моята улица?" - попита пенсионерката Мая Никодимова.

За радост, много от улиците вече са с модерна инфраструктура и почистването им е лесно, ефективно и екологично, коментира Николай Георгиев и като актуален пример посочи наскоро реконструираната улица "Никола Войновски". Оптимист е, че Пловдив ще става все по-чист, защото вижда усилията на общината към обновяването на пътната инфраструктура на града и като частност в района.


Виж коментарите (32)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).