Новата детска площадка на Гребната - на свинче звънче

Автор: Георги Кирилов
Коментари (2)
16:57 / 20.07.2022
12457
Днес от община Пловдив се похвалиха, че заместник-кметовете Пламен Райчев и Георги Титюков са разгледали новата детска площадка до Младежки център. Тя ще бъде въведена в експлоатация в близките дни и двамата се увериха лично в качеството на съоръжението. 

Винаги сме адмирирали, когато нещо позитивно се прави за града, но от Plovdiv24.bg винаги сме призовавали това да се прави с умисъл и да се поддържа.

Коренно различно е положението около Гребната база.

Всъщност новата детска площадка е построена "на калкан" с друга новопостроена и голяма детска площадка. Защо е направено? Можем само да гадаем, какво е имал предвид гениалният управленски капацитет на Пловдив. Явно градът ни е толкова богат, че се чудим къде да си харчим парите.

Подобно е положението и с друг проект, за който ви информирахме - спортна зала срещу спортната зала. Корупция, некадърност или гениално решение оставаме нашите читатели да решат.

Защо строим детска площадка до съществуваща нова детска площадка и защо строим спортна зала срещу спортна зала, няма как да знаем. Само можем да отбележим този факт и да обърнем внимание на пловдивските избраници, че може би това не е най-умното харчене на парите на данъкоплатците. Каква мотивация ги води тях? Отговорете си сами! Ние можем да зададем само въпроси: Дали ресторантът към младежкия център, до който се намират двете въпросни площадки, не е отдаден на символична цена на фирма, опасно близка до една от управляващите града партии?

Самата Гребна база и районът на Младежкия център и самият Младежки център се поддържат по престъпен начин. Центърът бе открит преди едва няколко години, но вече е в покъртително състояние. Тревното покритие на трите футболни игрища, с изкуствена трева, е в състояние, което е повече опасно за спортуващите, отколкото да им носи някаква наслада. Съблекалните и тоалетните също не се поддържат добре и вече са в окаяно състояние. Осветлението на спортните съоръжение работи, когато и както си иска, независимо, че пловдивчани веднъж са заплатили с данъците си да се построи, а след това плащат на час за използването му.

Очаквайте скоро подробен репортаж в колко лошо състояние се поддържа Младежкият център.

Вече коментирахме ужасяващия проблем с комарите на Гребната база, срещу който очевидно не е водена никаква борба, въпреки огромния бюджет на ОП "Дезинфекционна станция".

Можем да обобщим, че Пловдив, в лицето на парк "Отдих и култура“, притежава уникално за България градско място, което се управлява по начин, който повече отвращава пловдивчани, отколкото те да му се радват.

Виж коментарите (2)

Още по темата (29):
04.03.2023 Тъжно! Охранители грубо изгониха деца от общинско игрище в Пловдив
26.08.2022 Катерушка в Пловдив вече не реже детски крачета
25.08.2022 Детска площадка в Пловдив e като място за мъчения, реже крачета
19.08.2022 Отремонтираха счупена пейка
20.07.2022 Райчев и Титюков разгледаха новата детска площадка на Младежкия център в Пловдив
03.06.2022 Съветът на Европа поднови знака за качество на Младежки център Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).